Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize ilave etmeyi unutmayın…
Karnabaharı arınıp saplarını çiçeklerinden ayırın. Pırasayı arınıp ince doğrayın. Patatesi ceddip küp biçiminde doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Karnabahar sapları, pırasa ve patatesi ilave edip 2-3 dakika aralıksız karıştırarak kavurun. Üzerine suyu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp sebzeleri pütürsüz kıvama gelinceye kadar ezin. Kremayı ilave edip iyice karıştırın. Tuz serpip 3-4 dakika dinlendirin.
Havucu arınıp çeper biçiminde doğrayın. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Taze soğan saplarını verev kesin. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerini havuç ve taze soğanla süsleyin. Sıcak servis yapın.
Kakaolu hamuru 20 cm çapında yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamuru çatalın ucuyla yer yer delin. Üzerine elmaları sosuyla beraber ilave edin. Çikolata parçalarını serpiştirin. Üzerine antep fıstıklı hamuru elinizle açarak yayın. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Antepfıstığı ile servis yapın.
Hafif bir tat istiyorsanız, sade karnabahar çorbasını da sınayabilirsiniz.