Malzemeler
Kreması İçin
Yapılışı
Kadayıfları 1-2 saat buzlukta donduralım.(kolay kırılması için)
Tencereye toz şekeri, tereyağını, kadayıfları koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
İçine cevizi ilave edelim ve 2-3 dakika kavurup, soğuması için bekletelim.
Kreması için; tencereye krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi koyup, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
İçine vanilyayı ilave edip, ılımasını bekleyelim.
Daha sonra kremayı ilave edelim ve 4-5 dakika çırpalım.
Kupların alt kısımlarına kadayıf koyalım ve yayalım.
Kadayıfların üzerine kremayı dökelim ve daha sonra yeniden kadayıf ilave edip, yayalım.
Buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
Kremalı kadayıf tatlısını dondurma eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.