Malzemeler
Krema için
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı da…
Süt, şeker, vanilya ve irmiği bir tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirene kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte
aralıksız karıştırarak pişirin.
İrmikli pudingin üçte birini başka bir kaba döküp kakao ilave edin. İyice yedirene kadar karıştırın.
Çukur bir sırça kabı hafif nemlendirin. Sade ve kakaolu pudingi metamorfozlu olarak ilave edin. Üzerini spatula ile düzenleyerek yayın. Buzdolabında iyice katılaşana kadar bekletin.
Krema için, nişastayı tencerede suyla ezin. Tozşeker, süt ve vanilyayı ilave edip çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte koyulaşana
kadar karıştırarak pişirin. Portakal kabuğu ve portakal suyunu ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Mikserle
çırparak soğutun.
İrmikli pudingi servis tabağına ters çevirip alın. Üzerine kremayı dolaştırıp beyaz ve bitter çikolata ile süsleyin. Servis yapın.