Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kremalı İncir Tatlısı

Kremalı İncir Tatlısı

Kremalı İncir Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Keki için

  • 10 kuru incir
  • 4 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su kadehi ince çekilmiş ceviz içi

Kreması için

  • 4 su kadehi süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 200 g labne peynir
  • 1 kutu vanilya

Keki nemlendirmek için

  • 1.5 çay kadehi tahin
  • 1.5 çay kadehi pekmez

Üzeri için

  • Taze incir

Kremalı İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kuru incirleri ılık su dolu bir kasede yumuşayıncaya kadar 15 dakika bekletin. Süzdükten sonra minik küpler halinde doğrayıp kenara alın.
  • Kek için, yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar mikser dayanağıyla çırpın. Geri kalan malzemeleri ilave edip, spatula dayanağıyla usulca karıştırın.
  • Karışımı yağladığınız fırın kabına alıp, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kreması için, vanilya ve labne peynir hariç tüm malzemeleri bir tencereye alarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocağın altını kapatıp soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine vanilya ve labne peyniri ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Kekin üzerine kürdanla bir kaç delik açıp pekmezi dökün. Pekmez iyice çekince üzerine tahini gezdirin.
  • Hazırladığınız kremayı kekin üzerine aktarıp bir spatula dayanağıyla yayın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Taze incir dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, şerbetle hazırlanan bayağı incir tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın