Kuru incirleri ılık su dolu bir kasede yumuşayıncaya kadar 15 dakika bekletin. Süzdükten sonra minik küpler halinde doğrayıp kenara alın.
Kek için, yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar mikser dayanağıyla çırpın. Geri kalan malzemeleri ilave edip, spatula dayanağıyla usulca karıştırın.
Karışımı yağladığınız fırın kabına alıp, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kreması için, vanilya ve labne peynir hariç tüm malzemeleri bir tencereye alarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine vanilya ve labne peyniri ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Kekin üzerine kürdanla bir kaç delik açıp pekmezi dökün. Pekmez iyice çekince üzerine tahini gezdirin.
Hazırladığınız kremayı kekin üzerine aktarıp bir spatula dayanağıyla yayın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Taze incir dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Dilerseniz, şerbetle hazırlanan bayağı incir tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.