Malzemeler
Kreması İçin
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup içlerini temizleyelim.
Hazırladığımız elmaları tencereye yerleştirelim.
Elmaların üzerine toz şekeri serpelim.
Sonra elmaların üzerini geçecek şekilde su ilave edelim.
Elmaları yumuşayana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım. Elma çabuk yumuşar dikkat edin dağılmasın.
Kreması için; tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı koyalım.
Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Çok koyu kıvamda bir kremamız olacak.
Pişen kremanın içine kremayı ve tereyağını ilave edip çırpalım.
Soğuyan elmaların çukur kısımlarına yarım ceviz koyup kremalı bisküviyle kapatalım.
Daha sonra servis tabağına ters çevirip yerleştirelim.
Kalan elmaları da aynı şekilde hazırlayalım.
Elmaların üzerini krema ile kaplayalım.
Kremanın üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
Birgün buzdolabında dinlendirip süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.