Sütü tencereye alıp tozşekeri ilave edin. Çubuk vanilyayı ilave edip kaynatın. Armutları ceddip sebze olacağı ile ile alt tarafından girerek çekirdekli kısımlarını çıkarın.
Armutları, kaynar süte ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Kevgirle alıp geniş bir tabağa dizin.
Krema için; süt ve çubuk vanilyayı bir tencereye alıp kaynatın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın.
Un ve tuzu bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma azar azar ve aralıksız karıştırarak ilave edin. Kaynar sütü ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Yumurtalı karışımı süte azar azar ilave edip mikserle çırpın. Kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp başka bir kaba dökün ve ılınmaya bırakın. Süt kremasını ayrı bir kapta 2-3 dakika mikserle çırpıp karışıma ilave edin.
Çekilmiş antepfıstığının yarısını ilave edip karıştırın.
Armutları saplarından ayırmadan yelpaze biçiminde dilimleyin. Kremayı 4 servis tabağına paylaştırıp ortalarına armutları yerleştirin.
Pudra şeker ve vanilyayı bir kâsede karıştırıp çay süzgeciyle armutların üzerine eleyin. Kalan antepfıstığını serpiştirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Daha aşırısı için, tatlı tariflerinden yararlanabilirsiniz.