Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kremalı Armut Tatlısı

Kremalı Armut Tatlısı

Kremalı Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 armut
  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 çubuk vanilya

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çubuk vanilya
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı süt kreması
  • 4 çorba kaşığı kocaman çekilmiş antep fıstığı
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker
  • 1 çorba kaşığı vanilya
  • 1 tutam tuz

Kremalı Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Sütü tencereye alıp tozşekeri ilave edin. Çubuk vanilyayı ilave edip kaynatın. Armutları ceddip sebze olacağı ile ile alt tarafından girerek çekirdekli kısımlarını çıkarın.
  • Armutları, kaynar süte ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Kevgirle alıp geniş bir tabağa dizin. 
  • Krema için; süt ve çubuk vanilyayı bir tencereye alıp kaynatın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un ve tuzu bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma azar azar ve aralıksız karıştırarak ilave edin. Kaynar sütü ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Yumurtalı karışımı süte azar azar ilave edip mikserle çırpın. Kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp başka bir kaba dökün ve ılınmaya bırakın. Süt kremasını ayrı bir kapta 2-3 dakika mikserle çırpıp karışıma ilave edin.
  • Çekilmiş antepfıstığının yarısını ilave edip karıştırın. 
  • Armutları saplarından ayırmadan yelpaze biçiminde dilimleyin. Kremayı 4 servis tabağına paylaştırıp ortalarına armutları yerleştirin.
  • Pudra şeker ve vanilyayı bir kâsede karıştırıp çay süzgeciyle armutların üzerine eleyin. Kalan antepfıstığını serpiştirip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Daha aşırısı için, tatlı tariflerinden yararlanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın