Malzemeler
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı kakao
• 2.5 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
Krema İçin
• 2.5 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı buğday nişastası
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı un
• 1 paket vanilya
• 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
1. Krema için, tüm malzemeyi sürekli karıştırarak, pişirip soğumaya bırakın.
2. Yumurtalarla şekeri bir kapta çırparak, zeytinyağı, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip, çırpmaya devam edin.
3. Kabartma tozu ile unu eleyerek ilave edip iyice çırpın.
4. Muffin kalıplarını yağlayıp, hazırladığınız hamurları kepçe yardımıyla kalıplara paylaştırın.
5. Önceden ısıtmış olduğunuz 175 °C ayarlı fırında 30-35 dk. pişirin ve ızgara tel üzerine alıp soğumaya bırakın.
6. Çikolatalı sos için ise tüm malzemeyi bir tencereye aktarıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
7. Soğuyan keklerin alt kısımlarından çay kaşığı yardımı ile içlerini çıkarın.
8. Kremayı içine doldurup çıkardığınız kek parçalarını kremanın üzerine kapatın ve servis tabağına dizin.
9. Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.