Malzemeler
Krema için
Çikolata sos için
Üzeri için
Krema için, tüm malzemeyi kesintisiz karıştırarak pişirip soğumaya vazgeçin.
Yumurtalarla şekeri bir kapta çırpın. Zeytinyağı, süt, vanilya ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ile unu eleyerek ilave edip iyice çırpın.
Muffin kalıplarını yağlayıp, hazırladığınız hamurları kepçe takviyesiyle kalıplara paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Izgara tel üzerine alıp soğumaya vazgeçin.
Çikolata sos için, tüm malzemeyi bir tencereye aktarın. Kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınmaya vazgeçin.
Soğuyan keklerin alt kısımlarından çay kaşığı desteği ile içlerini çıkarın. Kremayı içine doldurup çıkardığınız kek parçalarını kremanın üzerine kapatın. Servis tabağına dizin. Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dolaştırın. İnce hırpalanmış Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.