3 adet yumurta
1 su kadehi toz şeker
1 su kadehi ayçiçek yağı
1 su kadehi süt
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su kadehi un
1 koli kabartma tozu
1 koli vanilya
2 su kadehi süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2,5 – 3 yemek kaşığı toz şeker
1 koli vanilya
¾ su kadehi krema
¾ su kadehi bitter çikolata
Toz antep fıstığı
Bir tencereye süt, un, buğday nişastası ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
Ardından tencereyi ocağa alın ve karıştırarak krema kıvamına getirin.
Ocaktan almaya yakın vanilyayı ilave edin ve karıştırıp soğuması için bekletin.
Kremanız soğuyunca sıkma torbasına alın ve derin dondurucuya alıp soğutun.
Bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri ilave edip çırpın.
Ayçiçek yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin.
Bir spatula takviyesiyle kapatarak karıştırın.
Minik kek kalıplarınızın hepsini yağlayın.
Yağladığınız kalıpların yarısı dolacak biçimde bir kaşık takviyesiyle doldurun.
Hazırladığınız kremayı dolaptan çıkartın ve kek kalıplarınıza iki kat olacak biçimde sıkın.
Sıktığınız kremanın üzerini kek harcıyla kaplayın ve 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
Pişen keklerinizi fırından çıkartın 5 dakika bekletin ve kalıplarından çıkartın.
Keklerinizi servis edeceğiniz tabağa alın.
Bir sos tenceresine kremayı alın ve ısıtın.
Isınan kremanın içerisine çikolataları ilave edin ve karıştırın.
Servis tabağındaki keklerin içerisine erittiğiniz çikolatayı koyun ve servis edin.
Dilerseniz üzerine toz antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
Yayın tarihi Oct 17 2020Oct 17 2020Kategoriler TatlılarEtiketler 11.sezon, 6.bölüm, arda türkmen, arda’nın mutfağı, ayçiçek yağı, bitter çikolata, buğday nişastası, dolgulu kek, kabartma tozu, kakao, kek, krema, krema dolgulu kek, süt, toz antep fıstığı, toz şeker, un, vanilya, yumurta