Merhaba sevgili takipçilerimiz, bugün sizlere görsel olarak iştah açıcı lezzet olarak da tadı damağınızda kalacak müthiş bir tanımlama olan Krem Şantili ve Cevizli Armut Tatlısı Tarifi ‘ni seçtim. Bu tanım benim küçükken sevgili annemin yaptığı kırmızı şekerle yapılan ayva tatlısını hatırlattı.
Geçmişten günümüze tatlılara yiyecek boyaları eklense de bu katkı maddelerinin de zarsız ve onaylı olmasına dikkat edin derim. Krem Şantili ve Cevizli Armut Tatlısı ‘nı et yemeklerinin ya da tavuk yemeklerinin arkasına servis yapmanızı önerir yeni ayrı tarifler için sitemizi takip edin derim..
8 adet armut
1 su bardağı toz şeker
5 adet karanfil
Kırmızı yiyecek boyası
1 paket toz şanti
1 çay bardağı süt
Yeteri kadar ceviz ve su
Armutların kabuklarını soyun. Sap kısmına doğru kısa olacak şekilde boyuna ikiye belirlenmiş. Çekirdek yataklarını armudu çatlatmadan kibarca minik meyve cıçağı ile kesip çıkarın. Tencereye armutları sıralayın üzerlerine toz şekerleri, suyu, kırmızı yiyecek boyasını, karanfili koyun ve pişirmek üzere ocağa koyun. Pişen armutları şerbetin içinde kalacak şekilde bekleterek soğutun. Soğuduğu vakit servis tabağına alın. Çırptığınız şantiyi armudun çekirdek yatağını çıkardığınız boşluğa doldurun. Üzerine kırılmış cevizleri serpin. Armudun saplı kısmını kapak gibi şantinin üzerine kapatın. Üstünden itibaren tabağın kenarlarına taşacak şekilde şerbeti sızdırarak dökün. Sıhhat olsun