Krem Peynirli Ve Böğürtlenli Pasta Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
2 kutu yulaflı bisküvi
75 gr tereyağı
Dolgusu için
300 gr labne peyniri
1 çay kadehi krema
1 su kadehi pudra şeker
2 yemek kaşığı jelatin
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 kutu vanilya
Yarım çay kadehi su
Üzeri için
350 gr böğürtlen
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay kadehi toz şeker
1 su kadehi su
Krem Peynirli Ve Böğürtlenli Pasta Nasıl Yapılır?
Yulaflı bisküvileri elinizle iyice bölün. Eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırın. Tek karakter çember kalıplara bisküvili malzemeyi aktarıp iyice bastırın.
Labne peyniri, vanilya, pudra şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu derin bir kapta iyice çırpın. Üzerine çırpılmış kremayı ilave edip tekerrür karıştırın.
Sos tenceresinde suyu ısıtın. Kaynamadan jelatini ilave edip eritin. Kremalı malzemeye ilave edin. Bisküvili karışımın üzerine aktarın.
Buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Üzeri için lüzumlu malzemeleri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine döküp servis yapın.