Karameli hazırlamak için toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.
Krem karamel kaplarına denk olarak paylaştırın. Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Vanilyayı ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Sütü yavaş yavaş çırparak ilave edin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın.
Üzerinde oluşan köpüğü kepçe takviyesiyle arının ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştırın.
Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek biçimde sıcak su ilave edin. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin. Bir gece buzdolabında bekletin. Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın. Afiyet olsun. Krem karamel tatlısının bir porsiyonu, takribî 145 kaloridir.