Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %-0,88
Krem Karamel

Krem Karamel

Krem Karamel Tarifi İçin malzemeler

  • 1 Lt Süt
  • 6 Yumurta yumurta minikse 7 adet kullanılabilir
  • 1 Su Kadehi +8-10 yemek kaşığı daha toz şeker
  • Kabuk tarçın, vanilya, limon ya da portakal kabuğu rendesi, lavanta ya da ıhlamur eşi aroma vericilerinden biri

Krem Karamel Nasıl Yapılır?

  • 8-10 kaşık kadar toz şekeri, yanmaz bir tavaya alıp hafif ateşte, tahta kaşık desteğiyle karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
  • Tahta kaşık kullanmak temel. Şeker eriyip esmerleşecek. Tavaya yapışmamasına, çok fazla katılaşmamasına dikkat ederek ocaktan alıyoruz.
  • Krem Karamel kaplarının içine birer kaşık ilave ediyoruz. Bu operasyonu, karamel henüz sıcakken başka bir deyişle ateşten alır almaz yapmalı.
  • Aksi halde katılaşacak ve akide şekerine dönüşecektir.
  • Sütü tencereye alıp içine istediğiniz aroma vericilerden ilave edin. Kabuk tarçın ya da vanilya çubuğu, limon ya da portakal kabuğu rendesi, kurutulmuş lavanta, ıhlamur  ya da gül yaprakları…. Artık bu kısım sizin yaratıcılığınıza kalmış. Günlük süt kullanmak tadı zenginleştiriyor. Ek bilgi olarak paylaşmak istedim.
  • 6 yumurtayı yumurtalar minikse 7 de olur bir kadeh toz şekerle çırpıyoruz. Varsa mikser ile yoksa çatalla, iyice, malzemeler aynılaşana dek.
  • Yumurtalı süt karışımını, içine karamel ilave ettiğimiz fırına dayanıklı kaplara paylaştırıyoruz.
  • Pişirme safhasında pek fazla kabarma, taşma olmuyor ama siz yeniden de kapları ağzına kadar doldurmayın.
  • Kapları bir fırın tepsisine alıyor, tepsinin içine de sıcak su dolduruyoruz. Başka Bir Deyişle kaplar, takribî iki parmak suyun içinde kalacak.
  • 170 derecede  evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişiyoruz. Pişme süresi takribî 1 saat. Ama fırına göre daha az da olabileceği için 50. dakikadan itibaren hakimiyet etmekte fayda var.
  • Bu tatlı öyle fırından çıkar çıkmaz yenmiyor. Hatta ılıdıktan sonra da yenmiyor. En az bir gece buzdolabında bekletmek gerekiyor.
  • Buzdolabında bekletmeden yerseniz, karamelin fincan tabanına yapıştığını ve o istediğimiz sıvı yapının olmadığını göreceksiniz. En iyisi tehlikeye atmayın. Kaseler oda ısısına gelince buzdolabına kaldırıp ertesi günü bekleyin.
  • Servisten evvel, kabın kenarını bir bıçak desteği ile hafifçe esnetin. Kabı tabağın üzerine ters çevirip altına hafifçe vurun. 
  • Üstünden enfes karamel akan, mis kokulu, pastane sergenlerinden çıkmış gibi duran tatlınız hazır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın