Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,71
  • ALTIN
    %1,33
  • BIST
    %0,99
Krem Brulee Nasıl Yapılır

Krem Brulee Nasıl Yapılır

Malzemeler

  • 5 adet yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 40 gram tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Karameli hazırlamak için

  • 4 yemek kaşığı
  • Esmer şeker

Yapılışı

Öncelikle toz şeker ve vanilyayı derin bir kaseye koyun. Yumurtaların beyazı ve sarısını dikkatli bir şekilde ayırın. Mümkün olduğunda sadece sarı kullanmaya özen gösterin. Bu karışımı birbiri içerisinde homojen kıvama gelene kadar karıştırın.

Süt ve kremayı küçük bir tencereye koyarak kaynayana kadar karıştırın. Kaynama kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın. Oda sıcaklığında birazcık ilk sıcaklığının gitmesini sağlayın. Ardından yumurtalı şekerli karışımı azar azar bu kremalı karışıma ekleyin. Sürekli karıştırmanız gerekecek. Birden döker ve karıştırmakta gecikirseniz yumurtalı karışımın bir kısmı sıcak karışımın etkisiyle pişer kıvam homojen olmaz.

Tereyağını da karışıma ekleyerek 3 dakika kadar daha karıştırın.

Krem brulee güveç kabı dediğimiz minik kaplarda pişirilecektir. 4 adet kaba bu tatlıyı eşit bir şekilde paylaştırın. Derin bir fırın tepsisinin içine fırın kaplarını yerleştirin. Ardından tepsinin tabanına yaklaşık 2 su bardağı kadar su koyun. Eğer tepsi çok küçükse suyu tatlıların üzerine sıçramayacak ölçüde hesaplayarak ekleyin.

120 dereceye önceden ayarlanmış fırına tatlıları yerleştirin ve yaklaşık 35 ya da 40 dakikada pişirin. Tatlıyı hafif salladığınızda kenarlardan ayrılmayan bir kıvama gelmiş olması tatlının piştiğini gösterir.

Tatlıları fırından çıkardıktan sonra bir süre ılıyana kadar bekletin ardından buzdolabına kaldırın.

Servis yapmadan önce esmer şekeri eriterek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın