Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın, ayrı kaplara alın. Üzerlerine yarım su bardağı şeker ilave edin. Karışımları bir mikser takviyesiyle iyice çırpın.
Her iki karışımı da geniş bir karıştırma kabına alın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
Bir spatula takviyesiyle fazla söndürmeden karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aktarın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişcerahat. Fırından alıp soğumaya vazgeçin.
Sosu için krema, süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak pişcerahat.
Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Kekinizin üzerine kürdanla delikler açın. Soğuyan kremayı kekin üzerine gezdirin ve iyice çekmesi için buzdolabında bekletin.
Böğürtlen sos için mısır nişastası hariç gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Şeker eriyip meyveler iyice yumuşayıncaya kadar pişcerahat.
Ocaktan alıp blenderdan geçcerahat. Tekerrür ocağa alın ve mısır nişastasını ilave edip, kıvam alıncaya kadar pişcerahat. Soğuduktan sonra trileçenin üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
Lezzetine doyamayacağınız karamel soslu trileçe videolu ve detaylı anlatımıyla bir tık uzağınızda.