Yarım bardak parça çikolata (ben robotta 2 avuç fındıkla birlikte çekiyorum)
Ve tarifin asıl kraliçesi 1,1/2 (yarım) bardak fındık tozu
Kraliçe Kek (Fındıklı) Tarifi Yapılışı
İlk önce 1 paket vanilyayı, 1 su bardağı toz şekeri, 150 gram margarini krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz (3 dakika) bu konuda kesinlikle tembellik yapmayalım lütfen. Bu aşama kekimizin içinin puf puf olması için çok önemli!.
3 dakika karıştırdıktan sonra oda sıcaklığında ki yumurtalarımızı yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
Hamurumuza 2, 5 bardak unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 buçuk bardak fındık tozunu, 1 tatlı kaşığı tarçını, çeyrek bardak sütü, 2 avuç orta boy kıyılmış fındığı ve damla çikolatayı ekleyip kısa bir süre (1 dakika) daha mikserle karıştırıyoruz.
Var olan karışımı tercihe göre klasik dikdörtgen önceden yağlanıp, unlanmış kek kalıbına döküyor ve üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirdikten sonra içinin daha da güzel pişmesi için keskin bir bıçakla yaklaşık 1 cm derinliğinde ortadan boyunca bir kesik oluşturup tekrardan fırına veriyoruz.
Toplam 50-60 dakikalık pişirme süresinden sonra gururla sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 😊.