Kırmızı biberleri fırında veya tavada közleyip kabuklarını soyun ve doğrayın.
İnce doğradığınız soğanı, tereyağını ve zeytinyağı erittiğiniz tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Rendelediğiniz domates ve sarımsakları da ilave ederek kaynayıncaya kadar pişirin.
Közlenmiş kırmızı biberleri ve sıcak suyu ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı blenderden geçirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzeri için zeytinyağını hafif ısıtıp naneyi ekleyin, karıştırıp çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.
Biberlerinizi ömür ateşinde közlemek lezzetini daha da çoğaldıracaktır. Ancak kömür ateşinde közleyemiyorsanız ocakta, tavada ya da fırında közleme işlemi de yapabilirsiniz.
Domatesleri de közleyerek kullanmanız çorbanın lezzetini çoğaldıracaktır.
Közlediğiniz biberden bir adet ayırarak içerisine taneler oluşturmak için atabilirsiniz.
Biberleri közlemekle uğraşmak istemezseniz hazır közlenmiş biber de kullanabilirsiniz.
Közlediğiniz biberlerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizlerken titiz davranmakta fayda var