Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kozalak Pasta

Kozalak Pasta

Kozalak Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g kakaolu pirinç patlağı 
  • 125 g tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı çilek reçeli suyu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 g bitter çikolata
  • Pudra şekeri

Kozalak Pasta Nasıl Yapılır?

  • Teflon bir tencereye tereyağını koyun, ardından bitter çikolatayı ilave edin ve çilek reçelini, kakaoyu ilave edip homojen bir karışım olana kadar karıştırın. Karışım soğumaya başladığında pirinç patlağını ilave edip karıştırın.
  • Limon sıkacağının iç kısmına bu karışımı doldurup bastırın ve bir tepsiye ters çevirin. Böylece pasta kozalak biçimini alacak. Karışım bitene kadar aynı operasyonu yineleyin ve iyice soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın