Kek için derin bir kapta yumurtalarla şekeri çırpın. Şeker eridikten sonra ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin.
Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Kek hamurunu kare biçimli bir kalıba yayın.
Evvelden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kek ılındıktan sonra enine ikiye kesin.
Bir parçasını içi streç film ile kaplanmış bir kaseye elinizle bastırarak yerleştirin. Pastanın iç harcı için, kestaneleri bombeli taraflarından bıçak ucuyla çizdikten sonra haşlayın.
Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Kestanenin 100 gram kadarını ayırıp kalanı kremanın içine kocaman parçalar olarak kalacak biçimde ilave edin.
Şeker, dağılınmış ceviz, fındık, akide şekeri ve vanilyayı ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu bir kıvama gelmesi için buzdolabında 1 saat bekletin.
Hazırladığınız iç harcı kalıbın içine yaydığınız kekin üzerine aktarın. Öteki kek parçası ile kasenin üzerini kapatın. Derin dondurucuda 30 dakika bekletin.
Pastayı derin dondurucudan çıkarıp bir ızgara teli üzerine ters çevirin. Streç filmi üzerinden alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.
Çikolatayı pastanın tamamını kaplayacak biçimde üzerine dökün. Çikolata donduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Köstebek Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Keki hazırlarken geniş dikdörtgen bir kap kullanmaya itina gösterin. Bu sayede kek harcı daha ince olacaktır.
Keki pişirmeden evvel fırını kesinlikle ısıtın. Böylece kek denk derecede pişecektir.
Hazırladığınız pastayı çikolata ve meyve sosları ile lezzetlendirebilirsiniz.
1 Porsiyon Köstebek Pasta Kaç Kalori?
Köstebek pastanın bir porsiyonu, takribî 270 kaloridir. Kilo hakimiyetinde olanların miktarlı bir biçimde harcaması önerilir.