Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Köstebek Pasta

Köstebek Pasta

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 2 su kadehi un
  • 1 koli sade krem şanti
  • 1 su kadehi süt
  • 2 adet yerli muz
  • Hindistan cevizi

Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kabımızın içerisine yumurta ve şekeri alalım iyice köpürene kadar mikser dayanağıyla çırpalım. Sonra süt ve akışkan yağıda ilave edip çırpmaya devam edelim.
  2. Değişik tüm malzemeleri de ilave edip kek hamurumuzu elde edelim.
  3. İyice çırpılan hamur yağlanmış borcamın içerisine dökülür.
  4. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  5. Pişen kek iyice soğuduktan sonra orta kısmını çok derin olmayacak biçimde alıyoruz aldıktan sonra boşalan kısma muzlar dizilir.
  6. Evvelden hazırlanan krem şanti heryerini içerecek biçimde sürülür.
  7. Sonra üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
  8. Üzerinden aldığımız kek parçasını rondodan geçirip üzerini kapatacak biçimde pastamızın üzerine serpelim.
  9. 2 yada 3 saat dinlendikten sonra tatlımız servise hazır

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın