Körili Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su kadehi pilavlık bulgur
Köri
1 kemer patlıcanı
2 çarliston biber
1.5 su kadehi sıcak su
Ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Körili Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip.
Patlıcanı küp biçiminde doğrayıp 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp iyice kuruladıktan sonra agresif yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak bekletin.
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Şerit doğranmış biberleri ilave edip soteleyin.
Bulguru yıkayıp süzdükten sonra ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Köri, karabiber ve tuzu ilave edin.
Sıcak suyu ilave edip evvel yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Suyunu sürüklemeye yakın kızarmış patlıcanları ilave edip karıştırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, pratik patlıcanlı pilav tarifine göz atabilir, konuklarınıza nefis bir sunum hazırlayabilirsiniz.