Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Konutta Ne Varsa Keki

Konutta Ne Varsa Keki

Konutta Ne Varsa Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3.5 su kadehi un
  • 4 yumurta
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 1.5 su kadehi süt
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 2 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 1 su kadehi ince rendelenmiş havuç
  • Yarım çay kadehi çekilmiş ceviz
  • 1 çay kadehi kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın üzümleri ben ikiye ayrıldım çok kocaman hoşlanmıyorum seçim sizin

Konutta Ne Varsa Keki Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alıp mikserle en az 3dk çırpalım.
  2. Daha sonra süt ve akışkan yağı ilave edelim.
  3. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim.
  4. Unu azar azar ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım.
  5. Daha sonra rendelenmiş havucu, cevizi, üzümü ve tarçını ilave edip usulca karıştıralım.
  6. Alt yukarıya 25 -30 cm çapındaki kalıbımızı yağlayalım tereyağı margarin koşul değil akışkan yağla yağlayalım.
  7. Azıcık ceviz parçası serpip harcımızı kalıba dökelim.
  8. Harç dolu kalıbımızı hafiften tezgaha doğru vuralım ki hava kabarcıkları çıksın.
  9. Daha evvelden ısıttığım 180 derecedeki fırına veriyorum.
  10. Fırınım netlikle alt üst ayarda olmalı rafı 2. Raf olmalı, 40dk sonra netlikle pişer hamur yanma vs olmaz. Sıhhatle kalın şimdiden yapanlara afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın