Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Konutta Maraş Usulü Nefis Dondurma

Konutta Maraş Usulü Nefis Dondurma

Konutta Maraş Usulü Nefis Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 koli şekerli vanilya
  • 1 su kadehi şeker
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 250 gram ufak kutu krema
  • Karıştırıcı mikser
  • 1 kadeh bölünmüş Antep fıstığı içi

Konutta Maraş Usulü Nefis Dondurma Tarifi Yapılışı

  1. Süt, krema, şeker, vanilya  ve fıstık içini 1 tencereye döküp mikserle çırpın topaklanmasın.
  2. Daha sonra kaynatın kaynamaya başlarken kepçeyle sütü yukarıyadan alt doğru dökün ki kıvam alsın.
  3. 5 dk kaynatıp kapatın bir daha çırpıp uygun bir kaba dökerek buzluğa atın .
  4. 2 saat sonra tekerrür çıkartın çırpın geri koyun.
  5. Bu operasyonu katı kıvam alıp çırpılmayana dek 3-4 kere yapın ve nefis dondurmamız hazır.
  6. Çikolatalıda isterseniz bitter çikolata alıp tavada eritip kaynayan sütle karıştırdıktan sonra bu operasyonu tekerrür faktörüz yeterli afiyet olsun :.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın