Konutta lahmacun yapmak isterseniz size bugünkü tarifimizde 6 karakter bir konut lahmacunu tarifi hazırladık. Konutta lahmacun yapacağınız zaman lahmacun hamurunu hazırlamak için maya olarak size nasihatim kuru maya kullanmanız. Kuru maya derken marketten alacağınız bir koli insanst mayayı hedefliyorum. Hem uğraştırmıyor hem de daha lezzetli kabaran hamur elde ediyorsunuz. Yaş maya ile yapılan hamurlar da lezzetli oluyor ancak yaş mayının kıvamını yakalatamazsanız maya yanar ve hamur boşa gider. Konutta lahmacun için bence malzemeyi bol bol kullanın ve kıymayı kesinlikle orta yağlı seçin. Çünkü bütün yağlı bir kıyma alırsanız konut lahmacunu yağdan yenilmiyor, yağsız kıyma alırsanız kuru bir konut lahmacunu ortaya çıkıyor. İşte size nefis bir konutta lahmacun tarifi.
Lüzumlu malzemeler:
1 koli kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Bir su kadehi ılık su
3,5 su kadehi un
Üzeri için malzemeler:
250 gram orta yağlı kıyma
1 tane ince kıyılmış soğan
3 yemek kaşığı akışkan yağ
Yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz
1 tane domates
Çay kaşığı ile karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
İki tane yeşilbiber
Yarım çay kadehi sı
Süslemek için
Limon dilimleri
Piyaz biçiminde doğranmış soğan
Maydanoz
Marul
Konutta lahmacun Nasıl Yapılır
Öncelikle ılık suyu, kuru maya ve unu bir kaba alıp çok az yoğurun ve üzerine streç film örterek yarım saat dinlendirin. Bu esnada iç malzemesini geniş bir kabın içine koyun ve tam lahmacun iç malzemesini yoğurun. Dinlenen lahmacun hamurunu 6 parçaya dağılın ve elinizle her bir hamura ellerinizle sürükleyerek lahmacun biçimini verin. Her bir hamurun üzerine hazır olan lahmacun harcından bir ölçü koyun ve 200 derecelik evvelden ısıtılmış fırına konut lahmacunlarını sürün. Pişen lahmacunları fırından çıkarıp sıcakken ikram edin ve yanına limon dilimleri, kuru soğan ve maydanoz ile servis edin. Konutta lahmacun tam lezzeti ile artık hazır afiyet olsun.
BAŞKA BİR TARİF:
LÜZUMLU MALZEMELER
2 adet yufka
200 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1/2 su kadehi su
2 çorba kaşığı akışkan yağ
Börek Tarifi
Büyük fırın tepsisine 1 adet yufka serilir. Su ile akışkan yağ karıştırılıp yarısı 1. yufkaya sürülür. Üzerine 2. yufka konulup kalan yağ-su karışımı sürülür. Üzerine yanda minik yemeklik doğranmış soğan ile kıyma konulur. Sivri biber ve rendelenmiş domates ilave edilir. Domates suyunu sürükleyene dek kavurmaya devam edilir. Tuz, karabiber konulur. Ocaktan alınıp içine maydanoz doğranır ve yufkaların üzerine dağılır. Bu biçimde 180° fırında 3-5 dakika pişirilir. Fırından çıkartılıp büyük bir rulo biçiminde sarılır. Dilimleyerek servis yapılır.
Anekdot: Şayet tutku edilirse her dilimin üzerine kaşar rendesi konulup 10 dakika daha fırınlanabilir.