Tencereye sütü ve şekeri ve salebi katıp iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra tencereyi ocağa alıyoruz 10dakika sütü kaynatıyoruz. Ateşten alıyoruz bir kepçe desteğiyle savura savura soğutuyoruzemel dondurmamız. Daha özlü olsun. Deyimi caizse sakız gibi olsun diye.
Soğuyan sütümüzü sırça bir kaba boşaltıyoruz ve buzdolabının dondurucu kısmında 2 saat bekletiyoruz. Ve kenarlardan donmaya başlayacaktır.
Dolaptan alıp blender desteğiyle 2 dakika karıştırıyoruz tekerrür dolaba koyuyoruz tekerrür alıp tekerrür karıştırıyoruz bu operasyonu 3 kere yineliyoruz.
6-7 saatin sonunda dondurmamız servise hazır. İster çikolatalı isterseniz fıstıklı servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.