-Sütümüzde havalandırma operasyonunu yaptıktan sonra ayırdığımız süt,salep,şeker,vanilya karışımını kaynamış sütümüze yavaş yavaş ilave ediyoruz. İlave ederken de süratli süratli karıştırma harekâtına devam ediyoruz.
Azıcık daha kaynama harekâtına tabi yakaladığımız sütümüzü ocaktan alıp başka bir yerde sütümüzü ısısını düşene kadar gelip gidip karıştırmalıyız.
-Sütümüzü ılık hale geldiğinde içine şantimizi ilave ediyoruz.Bu şanti sizin isteğinize kalmış ister kakaolu ister meyveli isterseniz sade şanti kullanabilirsiniz. Bu karışımı iyice blenderdan yüksek devirde geçirip buzluğa alıyoruz ve 30-45 dk aralarla blenderdan geçiriyoruz. Taki blenderdan geçilmeyecek hal alana kadar devam. -Ben karışımımızı bir sade birde kakaolu olarak hazırladım ve karışma harekâtı bittikten sonra minik dondurma kalıplalarına alıp dondurucuda azıcık daha bekletelim. Geri kalanını sırça kaseye alarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
-Kalıplardaki dondurmama benmari usulü çikolata eritip, üzerine fıstık serptim.
İsteğe bağlı sizde çikolata sosuna daldırıp, üzerine fındık fıstık kırıntılarıyla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.