Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Konutta Dondurma Neşeyi

Konutta Dondurma Neşeyi

Konutta Dondurma Neşeyi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 su kadehi şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu krem şanti
  • 1 kutu minik tek kullanımlık salep
  • Sos Dondurmaların üzerine istediğiniz bir çikolatadan benmari usulü  sos hazırlaya öğrenirsiniz
  • Fıstık veya fındık kırıntıları da isteğe bağlı kullanabilirsiniz

Konutta Dondurma Neşeyi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. -Tenceremize sütümüzü ilave edip 1 kadehini ayıralım. Ayırdığımız sütün içine salepimizi ve şekerimizi iyice çözdürene kadar karıştırıyoruz.
  2. -Sütümüzü kepçeyle havalandırarak sütümüzü karıştırıyoruz.
  3. -Sütümüzde havalandırma operasyonunu yaptıktan sonra ayırdığımız süt,salep,şeker,vanilya karışımını kaynamış sütümüze yavaş yavaş ilave ediyoruz. İlave ederken de süratli süratli karıştırma harekâtına devam ediyoruz.
  4. Azıcık daha kaynama harekâtına tabi yakaladığımız sütümüzü ocaktan alıp başka bir yerde sütümüzü ısısını düşene kadar gelip gidip karıştırmalıyız.
  5. -Sütümüzü ılık hale geldiğinde içine şantimizi ilave ediyoruz.Bu şanti sizin isteğinize kalmış ister kakaolu ister meyveli isterseniz sade şanti kullanabilirsiniz. Bu karışımı iyice blenderdan yüksek devirde geçirip buzluğa alıyoruz ve 30-45 dk aralarla blenderdan geçiriyoruz. Taki blenderdan geçilmeyecek hal alana kadar devam. -Ben karışımımızı bir sade birde kakaolu olarak hazırladım ve karışma harekâtı bittikten sonra minik dondurma kalıplalarına alıp dondurucuda azıcık daha bekletelim. Geri kalanını sırça kaseye alarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
  6. -Kalıplardaki dondurmama benmari usulü çikolata eritip, üzerine fıstık  serptim.
  7. İsteğe bağlı sizde  çikolata sosuna daldırıp, üzerine fındık fıstık kırıntılarıyla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın