Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %1,43
  • ALTIN
    %2,22
  • BIST
    %0,04
Konutta Dondurma İmali

Konutta Dondurma İmali

Konutta Dondurma İmali Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo süt
  • 2 çorba kaşığı Dolu dolu sahlep Burada dikkat etkeniz gereken sey reel sahlep bulmanız
  • 600 gr krema 3 koli
  • 400 gr bitter çikolata %55 olsun kakao oranı. Ben kuvartur kullandim ikisini de
  • 400 gr beyaz çikolata
  • 3 çorba kaşığı karadut pekmezi Yoksa koymayın
  • 1 çay kadehi damla çikolata
  • 100 gr antep fıstığı İyice robottan çektim. Püre gibi oldu. Siz isterseniz azıcık taneli vazgeçebilirsiniz

Konutta Dondurma İmali Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, sahlep ve kremaları bir tencereye koyun.
  2. Kaynamaya başladığı zamandan itibaren 30/35 dakika daha kaynatın.
  3. Burada dikkat etkeniz gereken koyu bir süt elde etkeniz. Bu zaman sonunda koyulaşmamışsa azıcık daha kaynamaya lüzumu var demektir.
  4. Bu harekât sonunda sütü iki denk kaplara ayırın.
  5. Bu kaplar buzluk kısmına girecek biçimde olsun. Sonra birine beyaz çikolataları birine de bitter çikolatayı ve pekmezi ilave edin. PEKMEZ BİTTERLİ OLANAçikolatalar her iki kapta iyice erisin.
  6. Sonra blenderdan geçirin ikisini de. bazen içerisinde kaymak ve sahlep taneleri kalabiliyor. Bu harekât bunun için
  7. İyice soğutup üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. buzluk kısmına değil
  8. Burada 1 gece bekletin. Ertesi gün her ikisini de ayrı ayrı 5 dakika çırpın.
  9. Beyaz olana antep fıstığıni, bitter olana da damla çikolataları ilave edin. Şimdi buzluk kısmına geldik. Her saat başı iki dondurmayı da çıkartıp mikser ile takribî 2-3 dakika çırpın. Ben bu harekâtı 5 kez yaptım. Taa ki mikseriniz dondurmayı çırpamayacak şekle gelene kadar. En son tahta kaşık ile çırpın ve dondurma kabınıza koyup buzluğa kaldırın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın