2 çorba kaşığı Dolu dolu sahlep Burada dikkat etkeniz gereken sey reel sahlep bulmanız
600 gr krema 3 koli
400 gr bitter çikolata %55 olsun kakao oranı. Ben kuvartur kullandim ikisini de
400 gr beyaz çikolata
3 çorba kaşığı karadut pekmezi Yoksa koymayın
1 çay kadehi damla çikolata
100 gr antep fıstığı İyice robottan çektim. Püre gibi oldu. Siz isterseniz azıcık taneli vazgeçebilirsiniz
Konutta Dondurma İmali Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt, sahlep ve kremaları bir tencereye koyun.
Kaynamaya başladığı zamandan itibaren 30/35 dakika daha kaynatın.
Burada dikkat etkeniz gereken koyu bir süt elde etkeniz. Bu zaman sonunda koyulaşmamışsa azıcık daha kaynamaya lüzumu var demektir.
Bu harekât sonunda sütü iki denk kaplara ayırın.
Bu kaplar buzluk kısmına girecek biçimde olsun. Sonra birine beyaz çikolataları birine de bitter çikolatayı ve pekmezi ilave edin. PEKMEZ BİTTERLİ OLANAçikolatalar her iki kapta iyice erisin.
Sonra blenderdan geçirin ikisini de. bazen içerisinde kaymak ve sahlep taneleri kalabiliyor. Bu harekât bunun için
İyice soğutup üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. buzluk kısmına değil
Burada 1 gece bekletin. Ertesi gün her ikisini de ayrı ayrı 5 dakika çırpın.
Beyaz olana antep fıstığıni, bitter olana da damla çikolataları ilave edin. Şimdi buzluk kısmına geldik. Her saat başı iki dondurmayı da çıkartıp mikser ile takribî 2-3 dakika çırpın. Ben bu harekâtı 5 kez yaptım. Taa ki mikseriniz dondurmayı çırpamayacak şekle gelene kadar. En son tahta kaşık ile çırpın ve dondurma kabınıza koyup buzluğa kaldırın.