1 kilogram bal kabağı
1.5 su bardağı ceviz
2 su bardağı toz şeker
150 gram kuru kaymak
Bal kabağının kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp buharda pişirebilecek bir tencereye koyup pişirin. Bal kabakları lokum gibi pişince tencereyi ocaktan alıp üstüne toz şeker serpin ve büyük çatal ile veya mutfak robotunda adamakıllı ezin. Arkasından tekrar ocağa koyun ve kaynaması için bekleyin. Gerekirse yarım çay bardağı su ekleyin. Kaynayan bal kabaklarını ocaktan alıp üçte ikisini servis edeceğiniz kabın içine koyun. Üzerine kaymak dilimlerini sıralayın. Onun üstüne de kalan bal kabağını dökün ve kaşıkla yayın. Üzerine cevizleri serpin ve dilerseniz donatmak için kaymaktan bir tatlı kaşığı ayırıp tatlının ortasına resimdeki gibi koyarak kenarlarına yeşil fıstık serpiştirebilirsiniz. Süslediğiniz kaymaklı bal kabağı tatlısını buz dolaba kaldırın ve tamamen soğuyunca çıkarıp servis edin. Afiyet olsun