Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Konut Yapımı Cocostar Tarifi

Konut Yapımı Cocostar Tarifi

Merhaba Ev Yapımı Cocostar Tarifi ile sizlerleyiz. bazı tariflerde hazırlanış sürecinde takım olarak heyacanlandığımızı daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. İşte o günlerden bir tanesi daha. Eğer sizde böyle güzel bir telaşı yaşamak isterseniz, bu tanım tam size kadar. Yapımıda hiç tahmin ettiiğiniz gibi de sıkıntılı yok. Hazırldığımız bu tarifi söylememe gerek değil en fazla evde çocuklar sevecek. Çocuğunuzun doğum gününe denk getirirseniz ona da güzel bir süpriz yapmış olursunuz. Tüm hamur işi tatlı ve tuzlularda olduğu gibi malzemelerin taze olmasına ve oda sıcaklığında olmasına itina gösterirsek başarılı olacağımız muhakkak.
Ev Yapımı Cocostar Tarifini yaptık, doğum günü için Pasta tariflerinden Böğürtlenli Pasta Tarifi önerimizdir. Hamur işi tarifleri kategorisinden Poğaça tariflerinden Güneş Poğaça tarifini öneririz çocuklar bu lezzete bayılacak. Hamur işi katagorisinden Bisküvi tariflerinden Nesquik Toplar Tarifi doğum günü için ideal bir tasvir. Kolay gelsin, başka bir tarifte buluşmak üzere.

Konut Yapımı Cocostar Tarifi için malzemeler

1 su bardağı + 2 çorba kaşığı şeker
6 çorba  kaşığı su
4-5 damla limon suyu
100 gram, tereyağı
3 çorba  kaşığı süt kreması
2,5 dere fincanı  hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerini Kaplamak için:

3 paket 80 gr. lık Bitter çikolata

Ev Yapımı Cocostar Tarifi

Bir tavaya şekeri alalım üzerine 5 çorba kaşığı su, limon suyu alalım ve karıştıralım kaynama durumuna gelince karıştırmayı bırakalım arada bir sallayarak kaynamaya bırakalım (kısık ateşte)  şeker eriyince rengi dönmeden tereyağını ek edelim daha sonra süt kremasını ekleyelim ocağın üzerinden tavayı alalım. Karışımın içine hindistan cevizini ekleyelim karıştıralım. Minik bir tepsiye  tepsisine yağlı kağıt serelim, hazırladığımız karışımı yayarak dökelim kalınlığı 2 cm den eksik olmamalı. Karışımın donması için dolaba alalım (buzlağa koymamıza gerek değil)

1 saat beklettiğimiz cocostarı dilimle yelim (istediğimiz büyüklükte) Benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ve hemen yağlı kağıt üstüne alalım ve tekrar dolapta donmasını bekleyelim.

Donduktan sonradan servis tabağına alalım, servise sunalım.

Sıhhat olsun….

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın