Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,71
  • ALTIN
    %1,33
  • BIST
    %0,99
Konut Usulü Cezerye

Konut Usulü Cezerye

Konut Usulü Cezerye Tarifi İçin malzemeler

  • 4 havuç
  • 3 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su kadehi ceviz
  • 1 çay kadehi çekilmiş fındık
  • Hindistan cevizi

Konut Usulü Cezerye Nasıl Yapılır?

  • Havuçları arınıp rendeleyin. Üzerine toz şeker ve yarım su kadehi su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım kadeh suyla karıştırıp havuçlu karışıma ilave edin.
  • Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın.
  • Ocaktan alıp içi hafifçe nemlendirilmiş kubbe biçimindeki bir kaba dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın.
  • Ucu nemlendirilmiş bir bıçakla dilimleyip üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın