Konut Üretimi Salepli Dondurma Hazır Almaya Son Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt olasıysa taze organik süt yoksa günlük süt
1 çorba kaşığı dolusu saf salep pahalı bir baharat olduğu için lüzumum kadar aldım aktardan bulabilirsiniz.
1, 5 su kadehi toz şeker kadeh miktarı 200 ml
Konut Üretimi Salepli Dondurma Hazır Almaya Son Tarifi Nasıl Yapılır?
Uygun bir tencereye süt, şeker ve salepi alıp orta ateşte kaynayana kadar el blendırınızla karıştırın.
Daha sonra oda sıcaklığına düşmesi için bir iki saat kenarda bekletin. Oda sıcaklığına geldiğinde bir kere daha el blendırı ile iyice karıştırın.
Uygun bir kaba alıp buzdolabının dondurucu kısmına kaldırın.
Her bir saatte bir, hatta olasıysa yarım saatte bir çıkarıp karıştıralım.
Karıştıramayacağımız kadar sertleştiğinde karıştırma işlemine vazgeçiyoruz.
Buzdolabı performansına göre 5-6 saatte olacaktır.
Bir gece buz dolabında beklettikten sonra sıcak suya batırdığımız bir kaşıkla alarak ister külahta ister kasede harcayabiliriz. ben benmaride erittiğim çikolata ve kavrulmuş fındığa buladım.