Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Konut Üretimi Hakikat Dondurma Vanilyalı Karamelli

Konut Üretimi Hakikat Dondurma Vanilyalı Karamelli

Konut Üretimi Hakikat Dondurma Vanilyalı Karamelli Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su kadehi süt ben yağlı köy sütü kullandım
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 koli vanilya
  • 2 koli tek içimlik salep
  • 1 koli akışkan krema 200ml
  • 2 yemek kaşığı krem şanti
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1. 5 çay kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta1 yemek kaşığı su ile inceltilecek
  • Yarım su kadehi damla çikolata

Konut Üretimi Hakikat Dondurma Vanilyalı Karamelli Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütü ve şekeri bir tencereye alalım şeker eriyene kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynamaya başlayınca 5-10 dk karıştırmadan kaynamasını bekleyelim.
  3. Bu vakit içerisinde de biz ayrı bir kaba; salep ve vanilyayı koyup karıştıralım.
  4. Yarım çay kadehi süt ile inceltelim.
  5. Pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştıralım.
  6. Kaynayan şekerli süte bu karışımı karıştırarak ilave edelim. Süratli süratli karıştırmak gerekiyor topaklanmaması için. Bu harekât tamamdır.
  7. Şimdi bir kepçe dayanağıyla 30-35 dk sütü savurarak başka bir deyişle kepçe ile süt alıp yukarıyadan boşaltarak karıştıralım.
  8. Köpük köpük olacaktır biz bu operasyonu yaparken. Resimlerde hepsini her evresini ayrı ayrı gösterdim oradan bakabilirsiniz;
  9. Bu biçimde karıştırmak sütü alıp boşaltarak köpürterek karıştırmak ehemmiyetli noktalardan bir tanesi.
  10. 30-35 dk bu biçimde karıştırdıktan sonra süt kıvam alacaktır ve eksilecektir.
  11. Şimdi ocaktan alalım ve soğumaya vazgeçelim. Balkona koyabiliriz daha seri soğuması açısından. Ara gizeme yeniden gidip kepçeyle savurarak karıştıralım.
  12. Hem seri soğuyacak hem de kıvam alacaktır. Bu karışım soğurken biz de karamel sosunu hazırlayalım.
  1. 1 çay kadehi toz şekeri tencereye alalım ve eriyip kahverengi renk alana kadar ara gizeme karıştırarak pişirelim.
  2. Şeker tamamen eriyip karamelize olduktan sonra hakimiyetli olarak 1. 5 su kadehi suyu ilave edelim. Şeker sertleşecektir. Korkmayın.
  3. 4-5 dk sonra kendiliğinden akışkanlaşacak su ile kıvam alacaktır. Ara gizeme karıştırarak su ile birleşmesini sağlayalım.
  4. Şimdi 1 tatlı kaşığı nişastayı 1 yemek kaşığı su ile inceltelim ve karamel sosa ilave edelim. Karıştıralım.
  5. Karamel sosun da her evresini fotoğrafladım. Resimdeki gibi kaynayıp köpük köpük koyulacaktır. Tahta kaşıkla ortasından geçelim beyaz çizgi oluştuğunda iz vazgeçerek geçtiğinde kıvamı tamamdır. 4-5 dk kadar daha ocakta kalsın sonra ocaktan alalım soğumaya vazgeçelim.
  1. Şimdi soğuyan sütlü karışımı derin bir kaba alalım.
  2. Ayrı bir kapta akışkan krema ve kremşantiyi koyulaşana kadar çırpalım.
  3. Bu karışımı sütlü karışıma ilave edelim. Yeniden mikser dayanağıyla 3-4 dk çırpalım hoşça birbirine yedirelim.
  4. Vanilyalı sade Dondurmamız hazır.
  5. Yarısını buzluk için koyacağımız bir kaba alalım.
  6. Öbür yarısına da hazırladığımız karamel sosu döküp karıştıralım ve karamelli dondurmaya damla çikolata ilave edip onuda buzluğa koymak için kabımıza alalım. Dondurucuya koyalım.
  7. 1. 5 – 2 saatte bir buzluktaki dondurmalarımızı karıştıralım.
  8. Kenarlarından donmaya başlayan dondurmanın kıvamını eşitleyelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın