Konut Üretimi Muzlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
3 adet olgun muz
1 ajda çay kadehi toz şeker
2 su kadehi soğuk süt
1 kutu krem şanti
Konut Üretimi Muzlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Muzları donduruyoruz kabuğuyla.
Çıkarıp çözünmeden ceddiyoruz, blenderle iyice püre yapıyoruz.
1 kadeh süt ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
1 kadeh süt ile 1 kutu şantiyi azıcık köpürtüyoruz, katı olmayacak. Hepsini karıştırıyoruz sonra.
Uygun bir kaba aktarıp dondurucuya atıyoruz.
Her 30- 45 dakikada bir çıkarıp kenarda donan kısımlarını da içine içine alarak karıştırıyoruz. 4 defa filan karıştırmak yeterli oluyor. İyice donunca servise hazır. Afiyet olsun. :