Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Konut Üretimi Limonlu Dondurma

Konut Üretimi Limonlu Dondurma

Tarifin Öyküsü

Konut Üretimi Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 tatlı kaşığı salep hazır kutularda olan salepten 1 tepeleme dolu yemek kaşığı koymalısınız
  • 3 adet limon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal zerdeçal tadında farklılık yapmaz yalnızca renk vermesi için kullanıyoruz

Konut Üretimi Limonlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt şeker ve salep tencereye alınır ve kesintisiz karıştırılarak kaynatılır 5 dakika pişirilir kenara alınır.
  2. Ara ara karıştırılarak soğutulur.
  3. Bir kaseye limonların kabukları rendenin ince tarafı ile rendelenip üzerine limonların suyu bunalır.
  4. Soğuyan süt ve salep karışımına bu limon kabuğu ve suyu süzgeçten geçirilerek ilave edilir 1 silme çay kaşığı zerdeçal koyulur ve karıştırılır.
  5. Bu karışım bir kaba dökülüp ve dondurucuya koyulur.
  6. 1 saat geçince mikserle çırpılır tekerrür dondurucuya koyulur.
  7. Bu operasyonu 1 saat aralığı ile 4 defa uygulayın ve sonrasında donmaya vazgeçin.
  8. Tamamen soğuduktan sonra dondurucudan çıkarıp servis yapabilirsiniz

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın