Sütü tencereye alıp kaynamaya bırakalım, kaynamaya başlayınca salep ve şekeri ekleyelim.
Kısık ateşte yarım saat ara ara karıştırarak kaynatalım.
Koyu bir kıvam alacak.
Daha sonra kremayı ekleyip bir taşım daha kaynatıp tenceremizi ocaktan alalım, dondurmayı uygun bir kaba boşaltıp soğumaya bırakalım(soğumasını beklerken ara ara savurarak karıştıralım).
Bir kapta 3 limonun kabuğunu rendenin ince yeri ile rendeleyelim ve üzerine limonların suyunu sıkalım.
1, 5 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı zerdeçal katıp ve karıştıralım.
Tamamen soğumuş olan sütlü salepli karışıma, limonlu karışımı süzgeçten geçirelim ve ekleyip karıştıralım harcımızı derin dondurucuya kaldıralım.
İki saate bir çıkarıp blendrdan geçirelim, bu işlemi 3 -4 kez tekrarlıyoruz.
Bu işlemler bittikten sonra derin dondurucuda bir gece bekletelim.