Un ve nişastayı eleyerek derin bir kap içerisine ilave edin. Üzerine yumurta, süt, şeker ve vanilya özütü ilave ederek mikserle karıştırın.
Krema harcını ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırın.
Kıvam aldığında ocaktan alın ve içerisine tereyağı ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
Krema soğurken, arada bir karıştırarak kıvamının bozulmamasını sağlayabilirsiniz.
Soğuyan kremayı, pak bir poşet içerisine alın ve rulo yapın. Poşetin ucuna minik bir delik açın. Kremayı pasta ve keklerde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Konut Üretimi Kremanın Püf Noktaları Nelerdir?
Kremanın topaklanmaması için devamlı karıştırın. Özellikle mikser kullanmak, kremanın daha iyi kıvam almasını sağlar.
Kremanızı kakaolu pasta üretiminde kullanacaksanız, içerisine bir yemek kaşığı kakao ilave edin.
Aromatik bir tat elde etmek için; kremanın içerisine çilek püresi, rendelenmiş portakal kabuğu ve limon kabuğu ekleyebilirsiniz.
Karışıma ilave edeceğiniz tereyağını evvelden çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
Konut Üretimi Krema Kaç Kalori?
Bir porsiyon konut üretimi krema, takribî 175 kaloridir. Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin bir tariftir.