Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %-0,42
Konut Üretimi Kaşar Peyniri

Konut Üretimi Kaşar Peyniri

Konut Üretimi Kaşar Peyniri Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kilogram ham süt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su kadehi yoğurt
  • Yarım su kadehi peynir mayası

Konut Üretimi Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

  • Sütü derin bir tencere içine alın ve pastörize olması için kısık ateşte kaynatın.
  • Başka bir tencereyi alın ve yarısına su doldurun. Kaynayan süt tenceresini ocaktan aldıktan sonra, su dolu tencerenin içine koyun. Soğumasını bekleyin.
  • Tenceredeki süt ılıklaştığında içinde yoğurdu ilave edin. üzerine peynir mayası ilave ettikten sonra karıştırın.
  • Karışımın kapağını kapatın ve 1-2 saat mayalanması için bekletin.
  • Mayalan süt tenceresini tekerrürden ocağa alın ve peynirlerden küçük topaklar oluşturana kadar tel mikserle karıştırın.
  • Peynir taneleri esnek bir yapıya eriştiğinde, tencerenin kenarından toplayın ve topladığınız peynirleri süzgece koyun.
  • Süzgeçte bulunan peynirleri tahta kaşık ile sıkıştırın ve pak bir tülbentin üzerine alın.
  • Tülbenti hafifçe sıkıştırarak fazla suyunu süzün ve peynirlerin üzerini kapatın. 1 gece bu biçimde bekletin.
  • Ertesi gün kalıplaşan peynirleri rondodan geçirerek küçük parçalar haline getirin.
  • Bir tencereye ılık su doldurun ve üzerine peynirleri ilave ederek kaynatın.
  • Su kaynadıkça peynirler erimeye başlayacaktır. Eriyen parçaları tezgahın üzerine alın ve birkaç kere katlayarak biçim verin.
  • Biçim verme esnasında peynirlere tuz ilave etmeyi unutmayın.
  • Biçim verdiğiniz peynirleri tekerrür suyun içerisine alarak 1 dakika daha pişirin.
  • Ardından peynirleri tezgahın üzerine çıkartın ve soğumaya bırakın.
  • Soğutma operasyonundan sonra peynirleri dolaba kaldırın ve 1 gün dinlendirin. Dinlenmiş peynirleri afiyetle yiyebilirsiniz.

Konut Üretimi Kaşar Peynirinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Peynir mayası yerine şirden mayası da kullanabilirsiniz.
  • Tarifte ham ve bütün yağlı süt kullanın. Bu biçimde peynirin tadı daha lezzetli olacaktır.
  • Kaşar peyniri üretiminde dikkat edilmesi gereken bir öteki nokta, sütü kaynattıktan sonra ısısını olabildiğince süratli bir biçimde düşürmektir.
  • Hazırladığınız peynirleri streç filmle hava almayacak biçimde kapatarak 1 hafta süresince tüketebilirsiniz.
  • Eski peynirler için; Kurumuş ya da dağılınmış kaşar peynirlerini ufak karelere ufalayarak bir kavanoza doldurun. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edin. Bu biçimde yumuşayacak olan peynirlerinizi özellikle yemeklerde kullanabilirsiniz.

1 Dilim Kaşar Peyniri Kaç Kalori?

  • Orta ebatlarda kesilmiş bir dilim kaşar peyniri, takribî 85 kaloridir. Protein ve yağ bedeli yüksek bir yiyecektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın