Konut Üretimi Dondurma Orjinal Tat Tarifi İçin Malzemeler
1 lt süt
1 su kadehi şeker
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı salep
Konut Üretimi Dondurma Orjinal Tat Tarifi Nasıl Yapılır?
Sütü derin ve geniş bir kaba alalım soğutma operasyonu rahat olması için.
Orta ateşte ısınmaya başlıyan süte 1 kaşık şeker ve salep ı ekliyelim.
Kaynayıncaya kadar devamlı karıştıralım ve kaynamaya başlayınca 5 dk daha karıştıralım ve ocağı kapatalım.
Tencereyi ocaktan alalım ve karışım soğuyuncaya kadar devamlı karıştıralım ve bu arada kalan 1 kadeh şekeri de ilave edelim.
Çağdaş yöntem.1. Şayet makina ile yapacaksak makinanın soğuk kazanına karışımı dökelim ve 30-45 dk makina ile karıştıralım. Kıvama gelince başka bir kaba aktarıp buzlanmayı önlemek için kabın üstünü streç ile kapatıp buzlukta muhafaza edelim.
Sıradan yöntem.1. Bu yöntemde karışımı muhafaza edeceğimiz kaba aktaralım ve derin dondurucu ya koyalım.
3 kere 1 saat aralıklarla karıştıralım.
3 karıştırmadan sonra 3 kere 45 dk aralıklarla blender ile karıştıralım ve buzlanmayı önlemek için kabın üstünü streç ile kapatıp buzlukta muhafaza edelim.
İsteğe bağlı olarak meyve özü akışkanlar ile meyveli yapabilirsiniz.Salep in bucak salep ı olmasında fayda var.Keçi sütü ile yaparsanız bu tarifle maraş dondurma elde edersiniz.Makina ile 1 saatte istediğim kıvamı elde edemediğim için sıradan yöntemi uyguladım. Muhteşem lezzetli oldu. Netlikle nasihat ederim.Afiyet olsun.