Öncelikle krem şantiye 1 su kadehi sütü ilave ederek çırpıp buz dolabında dinlendiriyoruz.
Daha sonra yumurtaların beyazını ve 2 yemek kaşığı şekeri köpürene kadar takribî 10 dk mikserle çırpıyoruz.
Koyu bi kıvam aldıktan sonra 2 su kadehi sütü ve şekeri ilave edip 5 dk daha çırpmaya devam ediyoruz.
Hazırladığımız krem şantiyi, kremayı ve vanilyayı da karışıma ilave edip takribî 15 dk çırpıyoruz koyu kıvam alana kadar.
Ne kadar çok çırparsak o kadar koyu bi kıvam elde ederiz.
Son olarak bir gizleme kabına alıp buzlukta 5 6 saat donduruyoruz. gizleme kabının kapağının olması ehemmiyetli. Şayet farklılık olsun isterseniz de kakaolu veya çilekli krem şanti kullanarak değişik tatlarda dondurma elde edebilirsiniz.Afiyet olsun.