Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,18
  • ALTIN
    %0,61
  • BIST
    %3,72
Konut Üretimi Dondurma

Konut Üretimi Dondurma

Konut Üretimi Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet tek içimlik sahlep
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 kutu kremşanti Toz
  • 1 kase çilek
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Konut Üretimi Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kap olarak uzun dar bir kap kullandım yuvarlak kullanırsanız ortaları donmamış olarak kalabilir çünkü.
  • Sütü kaynattım şeker, vanilya ve sahlep ilave ederek 15 dakika kadar daha kısık ateşte pişirdim. Tamamen soğuması için bekledim. Bu arada kremayı çırpıp buzdolabında beklettim.
  • Soğuyan dondurmanın üzerine kremayı ekledim çırptım, toz kremşantiyi ekledim mikserle çırptım. Çok değil hafif yoğun oluyor. İkiye böldüm bir kısmına doğranmış çilekleri ilave ettim karıştırdım.
  • Diğer kısmına kakao ve damla çikolata ilave ettim karıştırdım.
  • Kapları buzluğa koydum. İlk iki saat sonra çıkartıp karıştırdım.
  • Sonra ki bir saat aralıklarla iki kere daha karıştırdım. Sebebi meyvelerin ve damla çikolatanın tabanda kalmamaları daha homojen bir dondurma yapman istemem. Ben dondurmamı ilk akşama doğru buzluğa koydum. Ertesi gün öğle vakti kontrol ettiğimde tamamen donmuştu. Servis etmeden bi on dakika öncesinde buzluktan çıkartıp kaşıkla alarak drajeleri ve gofretle süsleyerek servis yaptım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın