Konut Üretimi Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
300-400 gram dondurulmuş çilek
1 su kadehi toz şeker
1 koli 200 ml krema
Yarım su kadehi yoğurt Tatlı yoğurt olsun, süzme yoğurt kullanmayın
3-4 damla limon
1 çimdik tuz
Konut Üretimi Çilekli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Yıkayıp saplarını ayıkladığınız çilekleri derin dondurucuda en az bir gece bekletin.
Dondurucudan çıkardıktan 5-10 dk sonra üzerine şekeri ilave ederek hiçbir parça kalmayacak biçimde robottan geçirin.
Ardından öbür malzemeleri ilave edip hoşça karıştırın. Limon suyu ve tuz çilek rengi ile kokusunun ön tasarıya çıkmasını sağlıyor.
Hazırladığınız karışımı yayvan, kapaklı bir kaba koyup buzluğa kaldırın. Her iki saatte bir toplamda 4 defa olacak biçimde çıkarıp çatalla hoşça karıştırın. Bu harekât dondurmanın her yerinin denk donması için yapılıyor.