Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,74
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,52
Konut Üretimi Cannoli

Konut Üretimi Cannoli

Konut Üretimi Cannoli Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler

3 su kadehi un – 300 gr.
2 yemek kaşığı pudra şekeri
½ çay kaşığı toz tarçın
1 tepeleme yemek kaşığı margarin – 50 gr.
1 adet yumurta
½ su kadehi su
1 yemek kaşığı elma sirkesi

İç Kreması için Malzemeler

600 gr. taze peynir
6 yemek kaşığı pudra şekeri

Kızartmak için Malzemeler

Ayçiçek yağı

Süslemek için Malzemeler

Çikolatalı pasta ziyneti

Hamuru için;

Tezgah üstü mikserinizin haznesine un, pudra şekeri, toz tarçın ve margarini ilave edip düşük devirde çalıştırın.
Ardından yumurta, su ve elma sirkesini ilave edip
Evvel düşük devirde ardından yüksek devirde 10 dakika yoğurun.
Ardından bir streç filme sarın ve buzdolabında dinlendirin.
Anekdot: Tezgah üstü mikseriyle çalışıyorsanız hamur yoğurma ucu kullanabilirsiniz.
Anekdot 2: Hamuru elinizle de yoğurabilirsiniz.

İç kreması için;

Bir karıştırma kabına taze peyniri alın ve pudra şekerini ilave edip bir spatula dayanağıyla iyice karıştırın.
Ardından bir sıkma poşetine alın ve buzdolabında dinlendirin.

Pişirmek için;

Dinlendirdiğiniz hamurdan minik bir parça koparın ve un serpmeden bir merdane dayanağıyla incecik açın.
Ardından 10 cm ’lik bir çemberle hamurunuzu kesin.
Cannoli kalıplarınıza hamurunuzu sarın ve birleşen yerine yumurta beyazı sürüp kapatın.
Sos tencerenizi ocağa alın ve içerisine ayçiçek yağı ilave edip ısıtın.
Kızan yağınıza cannolilerinizi alın ve kızartın.
Ardından yağdan çıkartın ve kenarda azıcık soğutun.
Soğuyan cannolilerinizi kalıplarından çıkartın ve içerisine hazırladığınız peynirli harçtan sıkın.
İki tarafını da çikolatalı pasta ziynetine daldırıp servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın