Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın.
Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin.
Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç dayanağıyla süzüp hava almayan sırça bir kavanoza aktarın.
Ilındıktan sonra buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz.
Hazırladığınız tavuk suyuyla kış çorbalarınız daha da lezzetli olacak.
Tavuk Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Tavuk suyu hazırlarken kesinlikle soğuk su kullanmaya dikkat edin. Tavuk etlerinizin üzerine asla sıcak ya da kaynamış su eklemeyin.
Tavuk etinin değişik bvefatlarını kullanarak hazırlayabileceğiniz gibi yalnızca tavuk kemikleriyle de suyunuzu hazırlayabilirsiniz.
Tavuk suyunuzun yağlı olmasını seçim ediyorsanız, kullanacağınız tavuk etini teniyle birlikte pişirmelisiniz. Tamamen yağsız bir tavuk suyu içinse, tavuk etini teni olmayacak biçimde kullanmalısınız.
Buzdolabının alt bcan vermelerinde tavuk suyunu 2-3 günden fazla bilave ettirmemeye dikkat edin. Daha uzun vakit kullanmak istiyorsanız, tavuk suyunu buz kalıplarında dondurarak derin dondurucuda 6 ay bozulmadan saklayabilirsiniz.