Konut İmali Reel Dondurma Tarifi Sade-Çikolatalı Nasıl Yapılır?
Tencereye soğuk süt, şeker ve saf salep konulur, blendırla 2-3 dk çırpılırsalebin topaklanmaması için
Ocağa alınır kaynayıncaya kadar ara gizeme karıştırılır.
Kaynatmaya 25-30 dk daha devam edilir.
Kaynatırken sütü kaşık yada kepçeyle yukarıyadan savurarak havalandırılır. Havalandırma operasyonu daha iyi kıvam alması için ehemmiyetli.
Ocaktan alınan süt 2 ayrı kaba ufalanarak soğumaya vazgeçilir. Eğer çikolatalı yapmayacaksınız dağılmaya gerek yok.
Sütün bir kısmına bitter çikolatanın 4/3ü ilave edilip karıştırılır.
Sütler soğuyuncaya kadar yeniden ara gizeme karıştırılır.
Soğuyunca buzluğa kaldırılır.
Sütleri buzluğa koyduktan 2 saat sonra çıkartılıp mikserle 2-3 dk çırpılır, tekerrür buzluğa kaldırılır.
Toplamda 4-5 kere aynı çırpma operasyonu 2 saat arayla uygulanır. Her çırpmada yoğunlaştığını göreceksiniz. Başka Bir Deyişle mikserle çırpılmayacak derecede katılaşması yeterli. Mikserle çırpmamız sütün ilk kenarları donmaya başladığı için ortası akışkan kalıyor çırpıldığında eşitlenmiş oluyor.
Son çırpma harekâtından sonra dondurmanın üzeri kaşıkla bastırarak düzenlenir ve tekerrür buzluğa kaldırılır. Takribî 6 saat sonra dondurmamız yemeye hazır. ❤