Konut İmali Limonlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzeme bir tencerede konulur. Orta ateşte hafif yoğunlaşana kadar kesintisiz karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelmeden altı kapatılır ve ocaktan alınır. 10 dk arada karıştırılarak azıcık soğutulur.
Daha sonra dondurma cihazı varsa konur ve 20 dk süresince makine çalıştırılır.
Vakit bitiminde uygun bir kaba dökülerek derin dondurucuya konur. Servis yapmadan 3 dk evvel dışarı çıkartılır. Eğer cihazınız yoksa soğutulan karışım uygun bir kaba konur ve derin dondurucuya konur.
1 saat süresince her 15 dk bir çıkartılır ve iyice karıştırılıp geri konur ve böylece buz yakalaması önlenmiş olur. Afiyet olsun.