Konut İmali Dondurma Lezzeti Tarifi Nasıl Yapılır?
Krem şantimizi sütle kıvam alana kadar çırpıp buzluğa kaldıralım.
Sütümüzü ve şekerimizi tencereye koyup kaynamaya vazgeçelim.
Kaynamaya yakın salep ve vanilyayı ilave edip 5 dakika kısık ateşte kaynatıp kapatalım.
Kepçe desteğiyle yukarıyadan alta dökerek köpürtelim bu harekât dondurmamızın hoş kıvam almasını sağlayacak.
Soğuduktan sonra buzluktaki krem şantimizle birleştirip iyice çırpalım ve buzluğa koyalım.
Ara ara tekerrür mikserle çırpıp tekerrür buzluğa koyalım bu operasyon da kenarların donup ortasının yumuşak kalmasını yasaklayacak iyice kıvam alan dondurmamızı afiyetle yiyebiliriz. AFİYET OLSUN. Ben üzerine benmari usulü çikolata erittim harika oldu