Aroma için istediğiniz bir meyve veya çikolata vs. kullanabilirsiniz.
Konut İmali Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Tenceremize süt nişasta şeker ve sahlepi alarak pürüzsüz bir biçimde hafif kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
Ocaktan indirdikten sonra vanilyasini ilave ederek tekerrür karıştırıyoruz.
Hakikatinde bu haliyle dahi sade bir dondurma olarak çok lezzetli oluyor.
Ama ben konutta bulunan meyvelerimden çilekli ve muzlu birer çeşit yapmak istedim.
Meyve aroması için kullanmak istediğiniz meyvenizi blender dan geçirerek bu karışımın içine yeterli gelecek ölçüde karıştırabilirsiniz.
Dilerseniz parça çikolata eriterek içine kakao aroması da verebilirsiniz. Bu tamamen zevkinize kalmıştır.
Ben çikolatalı çilekli ve muzlu yaptım.
Dondurmanın bir püf noktasını hemen söyleyeyim ilk sıcağı geçtikten sonra buzluğunuza kaldırıp yarım saatte bir çıkarıp takribî 2 dakika kadar çırpıyoruz ve tekerrür buzluğa atıyoruz.
Bu harekâtı dondurma bütün anlamıyla donmaya başlayana kadar devam ettiriyoruz.
Bunu yapma emelimiz dondurmanın tıpkı hazır dondurmalar gibi sıvı halde olmasını sağlamak.