1, 5 su kadehi süt ile 2 kutu krem şantiyi 5 dakika kadar çırpıyoruz.
Sonra yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara alıp ilk başta beyazlarını 5 -6 dakika iyice köpük olana kadar çırpıyoruz.
Sonra sarılarını da şeker ile 3 dakika kadar iyice çırpıyoruz.
Sonra çırpma harekâtları bittikten sonra çırpılan tüm malzemeleri bir kapta birleştirip hepsini tekerrür krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sonra kremayı ikiye ayrılıp vanilyalı olana vanilyayı ilave edip çırpıyoruz ve kabına döküyoruz.
Geri kalan kremanın içine de 2 tatlı kaşığı kakaoyu koyup çırpıp damla çikolatasını da ilave edip karıştırıyoruz. Onuda kabına döküp dondurucuya koyuyoruz.
1 gece dolapta beklemesi gerekli ve kakaolu olanı ara gizeme karıştırmak gerekiyor çikolataların altta kalmaması için.