İlk olarak süt tozu ve kakaoyu bir kaseye eleyin. Su ile şekeri tencereye alıp kaynatın.
Üzerine tereyağı ve vanilyayı ilave edip eriyinceye kadar bilave ettirdikten sonra ocaktan alın.
Kakao ve süt tozu karışımını kaşık kaşık ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış kare bir kalıba aktarın ve spatula ile üzerini düzenleyerek fındıkları serpiştirin.
Oda ısısında 15 dakika soğumaya bırakın. 15 dakika derin dondurucuda bilave ettirdikten sonra biçimli kurabiye kalıbı ile kesin ve servis tabağına dizin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Evde Çikolata Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Çikolata üretiminde toz şeker yerine esmer şeker de kullanabilirsiniz.
Çikolata karışımını pişirdikten sonra kesinlikle soğumasını ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Sütlü çikolata yerine yoğun aromasıyla bitter çikolata yapmak için; kakao miktarını çoğaldırırken süt tozunu azaltın.
Hazırladığınız çikolata karışımının içine antep fıstığı veya dilimlenmiş meyveler de ekleyebilirsiniz.
Çikolatayı soğutmak için, polikarbon çikolata kalıpları kullanmaya özen gösterin.
İçerisine hava kabarcıkları oluşmasını önlemek için, çikolatayı kalıplara doldurduktan sonra kalıpları tezgaha bir iki defa vurun.
Çikolatayı buzdolabına koymadan evvel, kalıbın üstüne dökülen çikolata karışımını bez ile silin.
1 Adet Çikolata Kaç Kalori?
Bir kutu sütlü çikolata 215, 100 gram sütlü çikolata ise takribî 535 kaloridir. Bitter çikolatanın 100 gramı vasati 480 kaloridir. Kilo hakimiyetinde olanların gün içinde bir kutu çikolata harcaması önerilir.