Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Konut Helvası

Konut Helvası

Konut Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 250 gr tereyağı
  • 1 litre su
  • 1 kilogram toz şeker
  • Ayrılınmış ceviz içi

Konut Helvası Nasıl Yapılır?

  • Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şerbet kıvımına geldiğinde tencereyi ocaktan alın. Tereyağını başka tencereye alıp eritin.
  • Hafif fokurdamaya başladığında unu azar azar ilave edip kavurun. Unun rengi değiştiğinde şerbeti azar azar ve kesintisiz karıştırmaya devam ederek ilave edin.
  • Un şerbeti tamamen sürükleyene kadar pişirin. Helva hafif ılındığında kaşıkla biçim vererek servis tabağına alın. Üzerine ayrılınmış ceviz içi serpip servis yapın.

Klasik un helvası tarifine de göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın